کد مطلب: 204746
تغيير ساعت رسمي در بهار "ميزان حملات قلبي" را افزايش مي‌دهد!
تاریخ انتشار : 1400/01/02 11:57:31
نمایش : 945
نتايج يک تحقيقات در نشريه پزشکي "اوپن هرت" نشان مي‌دهد که ميزان "حمله قلبي" همزمان با تغيير در ساعت رسمي در ابتداي فصل بهار به ميزان ۲۴ درصد افزايش يافته است!

به گزارش هفت چشمه به نقل از خبرگزاري تسنيم؛ طبق مصوبه هيئت دولت در سال 1370،  ساعت رسمي کشور به دو بخش زمستاني و تابستاني تقسيم شد، به طوري که طبق اين مصوبه مقرر شد که هر ساله در روز يکم فروردين، ساعت رسمي کشور يک ساعت به جلو کشيده شود و از ابتداي مهر ماه نيز با عقب کشيدن ساعت رسمي کشور، وضعيت به روال عادي برگردد.

بر همين اساس، اين مصوبه دولت طي سال‌هاي اجراي آن مخالفاني داشته است، به طوري که برخي معتقدند اين مصوبه در کاهش مصرف برق مؤثر بوده و برخي ديگر نيز بر اين عقيده‌اند که تغيير ساعت رسمي کشور تأثيري در کاهش مصرف برق نداشته و فقط اثرات سوئي بر وضعيت جسمي و سلامتِ روان مردم کشورمان داشته است

همزمان با اعلام مخالفت‌ها با تغيير ساعت رسمي کشور، به تازگي طرحي در مجلس شوراي اسلامي از سوي تعدادي از نمايندگان دوره يازدهم پارلمان طراحي و تدوين شده که براساس آن خواستار لغو مصوبه هيئت دولت براي تغيير در ساعت رسمي کشور و تقسيم‌بندي آن به دو بخش زمستاني و تابستاني هستند.

بر همين اساس نيز سميه رفيعي؛ رئيس فراکسيون محيط زيست مجلس شوراي اسلامي در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه محيط زيست خبرگزاري تسنيم ضمن انتقاد از تغيير در ساعت رسمي کشور، به آثار زيان‌باراين امر بر جسم و روح افراد اشاره و اظهار کرد: تغيير در ساعت رسمي کشور موجب ايجاد افسردگي‌هاي فصلي در افراد مي‌شود که بايد روند تغيير ساعت رسمي کشور به روال عادي برگردد.

وي تصريح کرد: توده مردم نيز نسبت به تغيير در ساعت رسمي کشور که هر ساله در اول فروردين و ابتداي مهر ماه صورت مي‌گيرد، احساس خوشايندي ندارند و از طرف ديگر موجب سردرگمي آنها مي‌شود.

رئيس فراکسيون محيط زيست مجلس با اشاره به مفاد طرح جلوگيري از تغيير در ساعت رسمي کشور خاطرنشان کرد: امضاکنندگان اين طرح خواستار اين هستند که  قانون تغيير ساعت رسمي کشور منسوخ شود و ساعت رسمي کشور به روال عادي قبلي برگردد.

حالا، با همه اين توصيفات از وضعيت زيان‌بار تغيير در ساعت رسمي کشور، تغيير در ساعت رسمي در کشورهاي اروپايي نيز منتقداني دارد به طوري که نتايج يک تحقيق که به تازگي در نشريه پزشکي "اوپن هرت" منتشر شده، نشان مي‌دهد که ميزان حمله قلبي در نخستين دوشنبه پس از جلو کشيدن ساعت در ابتداي فصل بهار، به ميزان 24 درصد افزايش يافته است!

همچنين نتايج مطالعات دانشمندان دانمارکي نيز بر روي 185 هزار بيمار روانپريش نشان داد که ميزان افسردگي حاصل از تغيير ساعت در بين افراد در طول مدت 10 دقيقه پس از تغيير ساعت تابستانه 11 درصد افزايش يافته است.

از طرفي ديگر اگر چه برخي مراکز تحقيقاتي معتقدند که تغيير ساعت رسمي کشورها موجب کاهش مصرف انرژي مي‌شود اما در گزارش پارلمان اروپا آمده است که اين مسئله حتي باعث صرفه‌جويي در مصرف انرژي هم نمي‌شود؛ اين تحقيقات نيز در نهايت موجب شد تا اتحاديه اروپا در سال 2019 ميلادي رأي به لغو تغيير ساعت رسمي دهد که اين مصوبه از سال جاري ميلادي اجرايي مي‌شود.

انتهاي پيام/

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
بخش های سایت
 
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif


پیوندها
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/emam3.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/leader.jpg

http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/jahanbin.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/dana.jpg